GLAS NARODA - BLOG BORACA REPUBLIKE SRPSKE

ISTINA JE BOG SLOBODNOG ČOVJEKA (MAKSIM GORKI)

SVE NA ČISTINU, BUDITE NEPOTKUPLJIVI SVJEDOCI: BORCI GOVORE -OMLADINA GOVORI - MOBINGOVANI LJUDI GOVORE - PUSTOŠENJE ŠUMA - INVALIDI GOVORE - PORODICE POGINULIH BORACA - NEZAPOSLENI GOVORE - OMLADINA GOVORI - NASILJE NAD DJECOM - NASILJE NAD ŽENAMA…
PIŠITE ARGUMENTOVANO I ODGOVORNO, STAVITE SVOJ PEČAT ISTINE NA OVAJ BLOG...

КО СУ УБИЦЕ И ПЛАТИШЕ УБИЦА НАЈВЕЋИХ БОРИЛАЧКИХ МИТОВА РОМАНИЈЕ И СЕМБЕРИЈЕ

glasnaroda | 06 Jul, 2018 23:16

 

 КО СУ УБИЦЕ И ПЛАТИШЕ УБИЦА НАЈВЕЋИХ БОРИЛАЧКИХ МИТОВА РОМАНИЈЕ И СЕМБЕРИЈЕ

КООРДИНАЦИЈА БОРАЧКИХ УДРУЖЕЊА ПРОИСТЕКЛА ИЗ ОДБАНБЕНОГ РАТА, одржала је сједницу 6. 7. 2018. године у сали скупштине општие пале, са дневним редом:

1. Садашњи положај и статус бораца,

2. Политичке тензије око избора (замјна теза око патриотизма, и

3. Нерјешена убиства Комаданта ''Белих Вукова'' и осталих (гдје су предмети и докле се  стигло у истрази).

Сједницу, са револуционарним дневним редом, је отворио Јанко Шешлија, предсједник Удружења ''Бели Вукови''

О првој тачци извјештај је поднио Ристо Јефтић, предсједник Ветерана одбранбено отаџбинског рата РС, о другој тачци Новица капуран, а у трећој Петар Цвијтиновић, предсједник Удружења ''Гарда Пантери'' Бијљина.

У дискусији су учествовали и остали чланови из Координације удружења проистекла из одбранбеног рата.

''Дошли смо у ситуацију да и ми морамо реаговати на неке немиле појаве, па смо се данас окупили на Палама и донијели смо заључке,  да подржимо Резолуцију Ветерана одбранбено отаџбинског рата, која ће ићи према Влади Републике Српске, а тиче се о бољем положају бораца. Друга тачка  је била да не дозвољавамо да се дијели народ на патриоте и издајнике...Не дамо да се дијели народ! Ми смо против тога и борићемо се увијек против оних који то чине. Прави патриоти су борци који су створили Републику Српску, породице погинулих бораца кји су дали своју дјецу...Трећа тачка дневно реда је била убиства полицијских и војних команданта војске Републике Српске. Договорили смо се да се формира анкетни одбор у Скупштини Републике Српске да се види докле је дошло у предметима истраге о убитву Срђана Кнежевића, Горана Марковића и наручиоцима убиства Љубише Савића Маузера. Имамо нових сазнаја које ћемо саопштити, а свима је познто да кривично дјело убиство не застарјева...Прича о убиству Давида Драгичевића је добила  невиђен епилог, а знамо како су убијени важни људи и да се то заборавља, без нађених убица и наручилаца. Ми не дамо да се то заборави и тражимода се истрага настави'', рекао је за новинаре РТВ РС, РТВ БН, ОСМ, СРНУ и ''Прву интернет ТВ ''ЉУДИ ГОВОРЕ'' Петар Цвијетиновић.

''Обраћали смо се више пута тужилаштву и судству, али никада нисмо добили одговоре, али сваке године пред годишњицу смрти смо слали дописе...Ове године смо први пут добили одговор од министра правде Антона Касиповића, у којем је послао извјештај од тужилаштва, у којем се каже да предмет није нигдје повучен из суда у Источном Сарајеву, да ту лежи у ладицама одакле ће га упутити у Државно тужилаштво Републике Српске. Тражимо покретање анкетног одбора при Скупштини Републике Српске, који че тражити од тужилаштва извјштај зашто за 19 година нису макли од 'мртве тачке'. Требао би неко да одговара за то'', рекао је Новица Капуран из Удружења ''Бели Вукови''. На питање новинара какав је статус бораца данас, Капуран је одговорио ''да борци умиру гладни и жедни, јер демобилисани борци од 45 до 65 година немају никаквих примања ни могућности да се запосле. Када тражимо новац, кажу нема, а сваки дан једна електрана извози струју за наплату од милион КМ, а има их пет. То је негдје око једну милијарду и осамстотина милиона, а гдје су остали ресурси?'' На наше питање да је ово бесудна држава у којој је и власт и опозиција убила доказе, а они добро живе од недостатка доказа, а индикативно је да се знају и платише убица и извршиоци...?, Капуран је одговорио: ''Имамо ми доста информација... Имао сам понуду да дам изјаву за медије и кажем да је Биљана Плавшић убила Срђана Кнежевића, а нудили су ми пуну актовнку новца, али ја сам ту понуду одбио...''

                                                                                                                                    Недељко Жугић

                                                            RISTO  JEFTIĆ


                                                      ПЕТАР ЦВИЈЕТИНОВИЋ

                                                         НОВИЦА КАПУРАН

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb